GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNDEN ROBOT YAPTIK.

Dünyamız devasa bir çöp yığınına dönüşmeden önce yapabileceğimiz çok şey vardır. Her geçen gün artan bu yığınları durdurmanın ilk yolu ise atık üretmemek için dönüştürmektir. Kullandığınız ve ömrünün bittiğini düşündüğünüz tüm eşyalara tekrar bir göz atın. Aslında onlar da sıcak evlerinden gitmek istemiyorlar. Çünkü daha kullanılabilecekleri birçok alan var! İşte tam da bu noktada herhangi bir eşyanızı veya tüketim ürününü çöpe atmadan önce değerlendirebileceğiniz alanlar yaratabilirsiniz. Geri dönüşüm fikirleri sayesinde sadece bir tuvalet kağıdı rulosunun bile binlerce kez kullanılabileceğini biliyor musunuz? Evinizden çıkan atık sayısını en aza indirerek dünyayı korurken tasarruf da sağlayabilirsiniz.

Bu çalışmamızda öğrencilerimiz geri dönüşüm malzemelerini kullanarak kendi robotlarını yaptılar.

27-02-202427-02-2024

Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 23:15 - Görüntülenme: 88