T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Dr.Ümit Yaşar Akyol Ortaokulu

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağını yayınladı.

 Bakanımız Yusuf Tekin: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bütüncül eğitim yaklaşımını merkeze alan, beceri odaklı ve sadeleştirilmiş içeriklerle öğrencilerimizin ilgili konuyu derinlemesine öğrenme imkânı tanıyan yeni yaklaşımları bünyesinde barındırıyor.” ifadesiyle yeni model, öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan desteklenmesini amaçlayan "Bütünleşik Eğitim Modeli" olarak kabul ediliyor. 

 

Yine Bakanımız Yusuf Tekin: : “Eğitim felsefemiz; öğrencilerimizi bilgiye erişmekten ziyade, onlara beceri kazandırarak bilgiyi analiz edebilecek hâle getirmektir. Önümüzdeki yüzyılı, Türkiye Yüzyılı'na dönüştürmek için çocuklarımızdan hayal kurabilmelerini arzu ediyoruz.” ve  “Programlarımızda yaptığımız seyreltmeleri değişik sınıf düzeylerinde defalarca tekrarlanan, çocuklarımızın pedagojik düzeylerine uygun olmayan ve asgari müşterekler üzerinden gerçekleştirerek seyreltme sürecini inşa ettik.” sözleriyle yeni eğitim  modeli tanıtıldı.

 

Yeni müfredat, bir haftalık askı sürecinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından revize edilecek ve son haline getirilecek. Ardından, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

 

Tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağını  "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden erişilebilir durumda.

02-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2024 - Güncelleme: 02.05.2024 11:36 - Görüntülenme: 21
  Beğen | 0  kişi beğendi