ANKARA / YENİMAHALLE - Dr.Ümit Yaşar Akyol Ortaokulu

Etiket Sonuçları: rehberlik

Nis

Okul Rehber Öğretmenimiz Selda Algan BİLGİR tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yerel hedefimiz olan "Mesleki Hedef Belirleme" alanı ile ilgili "MAYBE: Meslek Alanlarına Yönelimi Belirleme Envanteri" uygulandı. Ayrıca " Meslek ile İlgi, Değer, Yetenek ve Kişisel Özellik İlişkisi" panosu da rehberlik servismiz tarafından hazırlandı.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik Alanındaki Özel Hedeflerinden Biri Olan “Akran Zorbalığı” ile İlgili Okulumuz Rehber Öğretmeni Selda Algan Bilgir Tarafından Bütün Sınıflara Seminer Düzenlenmiş Olup; Öğrencilerin Farkındalığı Artırılmıştır.  Veli ve Öğretmenler İçinde El Broşürü Hazırlanarak Akran Zorbalığı Hakkında Bilgilendirilmesi Amaçlanmıştır.

Ekm

Okulumuz Rehber Öğretmeni Selda ALGAN BİLGİR tarafından 5.sınıf öğrencilerine yönelik olarak  "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yıllık Çerçeve Planı" doğrultusunda öğrenci tanıma testi olan "Snellen Göz Tarama Testi" uygulanarak görme problemi olan öğrencilerin tespiti yapılmış; sınıf rehber öğrermenlerine ve velilerine bilgi verilmiştir. Sınıf içerisinde gerekli düzenlemer için sınıf rehber öğretmenleri ile iş birliği yapılmıştır.

Ekm

Okul Rehber Öğretmenimiz Selda ALGAN BİLGİR, 8.Sınıf Öğrencilerimize Yönelik Olarak LGS İlk Adım Etkinliğini Gerçekleştirmiştir. Yapılan Etkinlikte 8.Sınıf Öğrencilerine Merkezi Sınav Hakkında Bilgi Verilmiştir. Sınavın Önemi ile Okul Türüne Göre Liselere Yerleştirme Yapılırken Merkezi  Sınav Puanı ve Yerel Yerleştirme Ölçütleri Hakkında Bilgi Verilmiştir.

Ekm

Okul Rehber Öğretmenimiz Selda ALGAN BİLGİR, Yeni Eğitim Öğretim Yılına Okulumuzda Başlayan 5. Sınıf Öğrencilerimize Yönelik Olarak  Oryantasyon Çalışması Yapmıştır. Uyum Çalışmasında Okul Rehberlik Servisi, Okul İdaresi ve Öğretmenleri tanıtılmıştır. Okul ve Çevresi ile Okul Kuralları Hakkında Bilgi Verilmiştir.