Yaptığız logo çalışmalarını ankete dönüştürüp oyladık. Oy çokluğu ile KIRIKKKALE den Şehit Ömer Umulu Ortaokulundan Sevcan Aydilek hocamızın öğrencisinin tasarımı 1. seçildi.
Güvenli İnternet Günü POWERPOINT sunusu öğrencilere izletildi. Bu konu hakkında bilgi verildi.
Daha güvenli internet günü kapssamında beyin fırtınası etkinliği yaptık. Bu etkinliğimzde WEB 2.0 araçalarından MENTIMENTER i kullandık.
WEB 2.0 araçlarından Story jumper ile yazdığımız hikayemize başlık bulmak için öğrencilerimize anket uyguladık. Anketimizi WEB2.0 araçlarından Survey Monkey ile hazırladık.
World Recycling Week etkinliği haftasında WEB2.0 araçalarından ZUMPAD kullanılarak öğrencilerimizle AKROSTİŞ ŞİİR yazdık. Bu uygulamayı ZOOM üzerinden gerçekleştirdik.
Ortak hikaye yazma çalışması yaptık. Atıkların Geri Dönüşümü ile ilgili hem hikaye yazdık hem de konuyla ilgili resimler çizdik. Hikaye yazma sürecine projede yer alan tüm öğrenciler dahil edilmiştir. Hikayemizi WEB2.0 araçalarından STORY JUMPER ile yazdık. Hikayemizin linkine bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
https://www.storyjumper.com/book/read/172130161/662a7ded5aaf9
Proje ortakları ile ortak çalışmalar yapılmasın karar verildi. Bu bağlamda projede yer alan öğrenciler ve öğretmenler karışık olarak eşleştirildi. 10 tane takım kuruldu. Her bir takımın lideri bir öğretmen olarak belirlendi. Her bir takımda belli sayıda öğrenciler yer aldı.
OTHER STUDIES çalışmaları kapsamında öğrencilerimizle geri dönüşüm malzemelerinden ürünler ortaya çıkardık.
LET'S BRAINSTORM WEB2.0 araçalarından MENTIMENTER kullanılarak öğrencilere beyin fırtınası etkinliği uygulandı.
TEACHER PRELIMINARY SURVEY web2.0 araçalarından survey monkey kullanılarak projede yer alan öğretmenlere anket uygulandı.
Recycling of Waste eTwinning Projesi Son Test Anketi WEB2.0 araçalarından SURVEY MONKEY kullanılarak öğrencilere uygulandı.
Well Being at School_ School Website News Etkinlikleri Kapsamında Okul Web Sitesi Proje Padletine Eklendi.
Okul Web Sitesi Bağlantısı için Tıklayınız:
https://drumityasarakyol.meb.k12.tr/
Well Being at School_ e-Twinning Day Etkinlikleri Kapsamında e-Twinning Day Grup Sloganları Belirlendi ve Sloganlar Ortak Ürün Halinde Proje Videosu Olarak Hazırlanarak Twinspace' e eklendi.
Atıkların Geri Dönüşümü eTwining Projesi Öğrenci Ön Test Anketi WEB2.0 araçlarından survey monkey kullanılarak uygulandı.
Projede yer alan öğrenciler WEB2.0 araçalrından CANVA ile LOGO'lar tasarladılar. Bu logoların seçimi anket yoluyla yapıldı. Anket için WEB2.0 araçlarından SURVEY MONKEY kullanıldı.
Well Being at School_ Evaluation Etkinlikleri Kapsamında Linoit ile Ortak Değerlendirme Stikerları Oluşturuldu.
Well Being at School_ Invited Guest_ Healty Life Etkinlikleri Kapsamında Türk Kızılayı Yetkililerini Okulumuza Davet Ederek Öğrencilerimize Uygulamalı Olarak Temel Hayatta Kalma Becerileri Eğitimi Aldırdık, Yapılan Çalışmaları Proje Padletine Yükledik.
Well Being at School_ Sports in My Life- Sports in My Life e-Book Etkinlikleri Kapsamında Sporun Hayatımızı İyileştirmedeki Önemine Vurgu Yapıldı, Çalışmalar Proje Padletine Yüklendi ve e-book oluşturuldu.
Well Being at School_ My Iniative for School Well Being Etkinlikleri Kapsamında Okulumuza T3 Vakfı Ankara İl Sorumlusu Alperen KARAKÖSE Beyefendi'yi davet ettik. Yapılan etkinliği proje padletine yükledik.
Well Being at School_ International Sport Day Activity Etkinlikleri Kapsamında Okulumuzda Sportif Faaliyetler Gerçekleştirildi ve Faaliyetler Proje Padletine Yüklendi.
Well Being at School_ Physical Activity Etkinlikleri Kapsamında Okulumuzda Fiziksel Aktiviteler Düzenlendi ve Farklı Spor Dalları ile İlgili Afiş Hazırlandı. Yapılan Etkinlikler Proje Padletine Eklendi.
Well Being at School_A Wish Box for School Well Being Etkinlikleri Kapsamında Dilek ve Şikayet Kutuları Oluşturduk.
Recycling Of Waste NEWS etkinlikleri kapsamında WEB2.0 araçalarından PADLET e yükleme yapıldı.
Well Being at School_ Puzzle Etkinlikleri Puzzle Game ve Jigsaw Puzzle Etkinlikleri Planlandı.
Well Being at School_ Be Kind! Etkinlikleri Kapsamında Okulumuz Öğretmenlerine Çiçekler Dağıttık ve Sokak Hayvanlarını Besleyip Sevdik.
Recycling Of Waste School Information etkinliği kapsamındaa web 2.0 araçlarından Linot ile yapıldı.
Well Being at School_ Organizing a School Board Etkinlikleri Kapsamında Sınıf Panosu Düzenlendi.
Recyclıng Of Waste proje ortakları olan öğretmenlerin okul ve web adresleri öğretmen bilgileri kapsamında düzenlendi.
Recycling Of Waste Teacher Information etkinliği kapsamında Web 2.0 araçaları kullanıldı. Bu araçlarla öğretmen avatarları yapıldı.
Recyclıng Of Waste A safety day etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini anlatan bir sunum izletildi.
Well Being at School International Reading Day Etkinlikleri Kapsamında Uluslararası Kitap Okuma Günü Kutlandı.
Well Being at School_Safe Internet-3 Etkinlikleri Kapsamında International Safer Day Kutlandı.
Well Being at School _ Safe Internet-1 Etkinlikleri Kapsamında Presantation Etkinlikleri Yapıldı.
Well Being at School Safe Internet Etkinlikleri Kapsamında Yapılacak Çalışmalar 3 Ana Başlık Altında Planlandı.
Well Being at School Children's Right Etkinlikleri Kapsamında Öğrenci Hakları Konulu Videolar İzlenerek Çocuk Hakları Temalı Çalışmalar Yapıldı, Yapılan Çalışmalar Proje Padletine Yüklendi.
Well Being at School Winner Logo Etkinlikleri Kapsamında öğrenciler oyları ile en iyi logo tasarımını beğendiler ve kazanan logo proje logosu olarak Twinspace'de yerini aldı.
Well Being at School_ Winner Poster Etkinlikleri Kapsamında Posterlerini Tasarladılar ve En İyi Posterleri Oylamaya Sundular.
Well Being at School Posters Work Etkinlikleri Kapsamında öğrencilerimizin hazırladıkları poster tasarımları proje padletine yüklendi.
Well Being at School Logos Work Etkinlikleri Kapsamında Öğrencilerimizin Hazırladıkları logo tasarımları proje padletine yüklendi.
Well Being at School New Year Greeting & Pairing of School Etkinlikleri Kapsamında Proje Ortaklarımızla Eşleştirildik ve Birbirimiz için Yeni Yıl Tebrik Kartı Hazırladık, Tebrik Kartlarımızı Proje Padletine Yükledik.
Well Being at School Pre-Test for Parents Etkinliği Kapsamında proje ön testleri katılımcı velilerimizle paylaşıldı, velilerimiz testi yanıtladı.
Well Being at School Pre- Test for Students Etkinlikleri Kapsamında, ön test proje katılımcısı öğrenciler ile paylaşılmış ve öğrenciler cevaplarını göndermişlerdir.
Well Being at School Pre_ Test for Teachers Etkinlikleri Kapsamında Proje Koordinatörümüz Aslıhan SAPAN, ön testi yanıtlayarak gönderdi.
Well Being at School Parental Permission Etkinlikleri Kapsamında Katılımcı Öğrencilerin, Veli İzin Belgeleri Alındı ve Proje Padletine Yüklendi.
Well Being at School " My School on the Map" Etkinlikleri Kapsamında Okul Haritamız Proje Padletine Eklendi.
Well Being at School_Integration into the Curriculum Etkinliği Kapsamında Proje Faaliyetleri Türkçe Dersi Kazanımlarıyla İlişkilendirildi.
Well Being At School_ Project Task Sharing Etkinlikleri Kapsamında Proje Görev Dağılımı Yapıldı.
Well Being At School_ Project Plan Etkinlikleri Kapsamında Proje Planı WEB 2.0 Araçları Kullanılarak Oluşturuldu.
Well Being At School_ Project Rules Etkinlikleri Kapsamında Proje Kuralları e-Kitap Olarak Yayımlandı.
İçeriğe Ulaşmak için Tıklayınız:
Well Being At School_ Internet Ethics, eTwinning Rules, eTwinning Security Etkinlikleri Kapsamındaki Dosyalar Proje Padletine Yüklendi.
Well Being At School_ About The Project Etkinliği Kapsamında Proje Tanıtımı Platforma Eklendi...
Çevirisi Aşağıdaki Gibidir :
Refah temel bir insan hakkıdır. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) en önemli görevlerinden biri bireyin sağlıklı bilişsel, duygusal, davranışsal, fiziksel ve sosyal gelişimini sağlamaktır. Sağlığımız ve fiziksel refahımız, yalnızca içinde yaşadığımız devletin sağladığı yaşam koşullarına, sosyal güvenlik ve destek sistemlerine değil, aynı zamanda yaşama şeklimize de bağlıdır. Alışkanlıklarımızın sağlığımıza ve fiziksel refahımıza yardımcı olup olmadığı kişisel seçimlerimize ve sorumluluklarımıza bağlıdır. Bu tür seçimler yaparken, bir insan hakkı olan özgür olmayı kullanırız; bu, başkalarının bizi hayatlarımızı akıllıca sürdürmemiz için yalnızca cesaretlendirebileceği, ancak zorlayamayacağı anlamına gelir. Okul, gençlerin kendi seçimlerinin hayati öneminin ve yaptıkları seçimlerin yaşamlarını ve kimliklerini nasıl etkilediğinin farkına varmalarında önemli bir rol oynamaktadır. Okullar, öğrencilerin uygun bilgi ve becerilerle donatılmalarını, topluluk desteği ve bilgilerini pekiştirecek bir ortam sağlamalarını ve onları uzun vadede sağlıklarını koruyacak ve geliştirecek yaşam tarzı seçimleri yapmaya teşvik etmelerini sağlayabilir.
Bu amaçla okulun ve öğrencilerin refahı için neler yapmamız gerektiği, onların refahı için neler yapılması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Mutluluğun temeli sağlıklı ve kaliteli bir yaşamdır.
"Well Being at School" Projesi "Word Clouds" etkinliği okulumuz 7B Sınıfı Öğrencileri Melike Nur GÖKÇE, Ela Nehir TUNA, Özgür ERDÜZ ve 7D Sınıfı Öğrencisi Muhammed BOZTAŞ tarafından tamamlandı.
" Recycling Of Waste" Projesi Öğrenci Pupil Eklemesi Okul Proje Koordinatörü Ayten SORGU Tarafından Yapıldı. Pupil Olarak 7B Sınıfından Ela Nehir TUNA, Fatma Nisa YILMAZ, Melike Nur GÖKÇE, Özgür ERDÜZ, Hicran KAYA, Ahmet Berat ÖZTÜRK, Alper Kayra ÇITAK, Yusuf Can BİRLİKER, Zeynep SOYLU ve Betül YILMAZ seçildi.
Well Being at School Projesi "Teachers Introduction"ı; Proje Koordinatörü Aslıhan SAPAN tarafından yapıldı.
NOW:"Nature Often Welcomes" Projesi Tanıtımı Proje Koordinatörü Aslıhan SAPAN Tarafından 6A Sınıfı Öğrencilerine Yapıldı.
Çevirisi : Doğanın çocukların psikolojik ve fiziksel gelişimi ve refahı için stresi azaltma, daha iyi sağlık, daha iyi yaratıcılık ve konsantrasyon gibi pek çok olumlu faydası vardır, ancak onlar doğadan uzakta büyüyorlar. Yaşadıkları ortamı bilmeden günlük hayatlarını sürdürüyorlar. Öte yandan yeni teknolojiler her geçen gün ya daha kolay öğrenmemize ya da kültürel, dilsel ve sosyal engelleri aşmamıza yardımcı oluyor. Bu yüzden projemizi bu teknolojik cihaz ve uygulamalarla gerçekleştirmeye karar verdik. öğrencilerin çevrelerini eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde öğrenmelerini sağlamak. İşte bu düşüncelerden yola çıkarak temel amacımız doğayı koruyarak sürdürülebilirliğini sağlamak ve ihtiyaç duyduğumuzda doğanın bizi nasıl karşıladığını göstermektir. Ayrıca öğrencilere doğada yaşama becerisi kazandırmayı da hedefliyoruz.
RECYCLING OF WASTE PROJESİ OKUL PANOSU 7- B sınıfı öğrencileri Fatma Nisa YILMAZ, Melike Nur GÖKÇE, Ela Nehir TUNA, Özgür ERDÜZ,Alper Kayra Çıtak, Zeynep Soylu, Hicran Kaya, Yusuf Can Birliker, Betül Yılmaz, Ahmet Berat Öztürk,Ela Nehir Tuna ve Özgür Erdüz tarafından hazırlandı.
Atıkların Geri Dönüşümü (Recycling of Waste)
Recycling Of Waste Projesi'nin tanıtımı proje koordinatörü AYTEN SORGU tarafından yapıldı. Sıfır atık çalışmaları israftan kaçınmayı ve atığı önlenmesini, azaltılmasını, yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesi amaçlar. Aynı zamanda insanlarda tasarruf duygusunu geliştirmeyi amaçlar. Projemiz boyunca öğrencilerin sıfır atık konusunda bilinçlendirmek ve tüketimin çok olduğu bu çağda ‘’ bilinçli tüketici’’ farkındalığı kazandırmayı amaçlıyoruz.
Recycling Of Waste Projesine okulumuz 7-B sınıfı öğrencilerinden Ela Nehir Tuna, Özgür Erdüz, Fatma Nisa Yılmaz, Ahmet Berat Öztürk, Hicran Kaya,Melike Nur Gökçe,Yusuf Can Birliker, Betül Yılmaz,Zeynep Soylu Ve Alper Kayra Çıtak tarafından WEB 2.0 araçlarından CANVA programı ile logolar tasarlandı.
Recycle of Waste Projesi kapsamında düzenlenen logo tasarımları arasından en iyi logo seçildi.
Well Being at School Projesi için tasarlanan öğrenci logoları Proje Koordinatörü Aslıhan SAPAN tarafından Proje Padletine eklendi.
Well Being at School Projesi Students Introduction'ı Proje Koordinatörü Aslıhan SAPAN tarafından tamamlandı.
Well Being At School Projesi Avatar Tasarımları Okulumuz 7B,7C ve 7D Sınıfı Öğrencileri Fatma Nisa YILMAZ, Melike Nur GÖKÇE, Ela Nehir TUNA, Muhammed BOZTAŞ, İREM Su YİĞİT, Ahmet BOZOK, Özgür ERDÜZ, Hayal BOZKURT, Fıratcan ŞENGÖZ ve Buğra İsa BERK tarafından WEB 2.0 Araçları Kullanılarak Yapıldı.
Well Being At School Projesi Logo Tasarımları Okulumuz 7B,7C ve 7D Sınıfı Öğrencileri Fatma Nisa YILMAZ, Melike Nur GÖKÇE, Ela Nehir TUNA, Muhammed BOZTAŞ, İREM Su YİĞİT, Ahmet BOZOK, Özgür ERDÜZ, Hayal BOZKURT, Fıratcan ŞENGÖZ ve Buğra İsa BERK tarafından WEB 2.0 Araçlarından Canva Kullanılarak Yapıldı.
Well Being at School Projesi kapsamında düzenlenen logo tasarımları arasından en iyisi 7D Sınıfı Öğrencisi İrem Su YİĞİT'in hazırlamış olduğu logo seçildi. Kendisini tebrik ediyoruz.
Okulumuz 7D Sınıfı Öğrencisi Muhammed BOZTAŞ ve 7B Sınıfı Öğrencileri Melike Nur GÖKÇE, Ela Nehir TUNA,Özgür ERDÜZ " Well Being at School" Projesi kapsamında 7B,7C,7D ve 6A sınıflarında 7.ders saatinde 10'ar dakika boyunca "Word Clouds" tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte WEB 2.0 araçlarından Word Art ile oluşturulan "Çocuk Hakları" ile ilgili kelimeler ön plana çıkartıldı. Word Clouds etkinliğimizi destekleyen ders öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz.
Okulumuz 7D Sınıfı Öğrencisi İrem Su YİĞİT, 7C Sınıfı Öğrencisi Hayal BOZKURT ve 7B Sınıfı Öğrencisi Fatma Nisa YILMAZ " Well Being at School" Projesi kapsamında 7B,7C,7D ve 6A sınıflarında 5. ders saatinde 10'ar dakika boyunca "My Country/City/School" temalı beyin fırtınası çalışması yapmışlardır. Yapılan çalışma okulumuzun, şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı için oluşturulacak e-kitap ve okul tanıtım videosunda kullanılacaktır. Beyin fırtınası çalışmamızı destekleyen ders öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz.
Okulumuz 7D Sınıfı Öğrencisi Buğra İsa BERK ile 7C Sınıfı Öğrencileri Ahmet Yağız BOZOK ve Fıratcan ŞENGÖZ'ün " Well Being at School" Projesi kapsamında 7B,7C,7D ve 6A sınıflarında 3. ders saatinde 10'ar dakika boyunca "Children's Right" temalı sunum yaptılar. Sunumlarında "Çocuk Hakları" kavramının önemine değinerek bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladılar. Proje sunumunu destekleyen ders öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz.
Well Being at School Projesi Öğrenci Webinarı TSİ ile 11.00'de Proje Yürütücüsü Aslıhan Ölmez SAPAN ile 7D Sınıfı Öğrenci Proje Liderleri İrem Su YİĞİT, Buğra İsa BERK ve Muhammed BOZTAŞ'ın öncülüğünde tüm sınıfın katılımıyla gerçekleştirildi. İlk öğrenci webinarımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan Okul Müdür Yardımcımız Mücahit Nuri YÜKSEL'e teşekkür ediyoruz.
Okulumuzun yurtdışı ortaklı ilk eTwinning projesi olan "Well Being at School" un tanıtımı Proje Yürütücümüz Aslıhan ÖLMEZ SAPAN tarafından gerçekleştirildi.
Well-being is a basic human right. One of the most important tasks of the World Health Organization (WHO) is the healthy cognitive, emotional, behavioral, physical, and social development of the individual. Our health and physical well-being do not only depend on the living conditions and social security and support systems provided by the state in which we live but also on the way we live. Whether our habits help or harm our health and physical well-being depends on our personal choices and responsibilities. In making such choices, we exercise the human right to be free, which means that others can only encourage, but not coerce, us to lead our lives wisely. The school plays an important role in making young people aware of the vital importance of their own choices and how the choices they make affect their lives and identities. Schools can ensure that students are equipped with the appropriate knowledge and skills, community support, and an environment to reinforce their knowledge and encourage them to make lifestyle choices that will maintain and improve their health in the long term. For this purpose, we aim to implement this project to raise awareness about what we need to do for the well-being of the school and the students, and what is necessary for their well-being. The basis of happiness is a healthy and quality life.